AIK Ishockeyförening

Referat: BHC Vets/R - AIK REC Hockey

Ja då var premiären på SHRL avklarad och det var en match som inte gjorde någon besviken varken spelare eller publik (ev. AIK).
Publiken som för dagen var stor ca 150st bjöds på fin hockey underhållning.

Matchen slutade med vinst för Bålsta med 4-2 och jag tycker väl att det var ett rättvist resultat. Det skapades en hel del chanser åt båda håll men båda slipsarna höll ner siffrorna.

Matchen startade i ett bra tempo där vi var det lite mer spelförande laget, men AIK var vassa varje gång de gick till anfall. Bålsta öppnade målgörandet och den som gjorde premiär målet var ingen mindre än Marcus Nilson som på egen hand troklade in pucken. 2-0 kom och det var Henrik Stenberg som på rent NHL manér stänkte upp pucken i krysset efter en snygg flipp ifrån Fredrik Stenberg. AIK reducerade till 2-1 innan periodpausen. Andra perioden startade åter i bra tempo och AIK jagade på bra i början där vi blev tidvis tillbaka tryckta. Men bra försvars spel och en stabil Niklas skoglund i kassen fixade det. Bålsta ökar istället på till 3-1 genom Thobias Björk som grymt skickligt styr pucken in i mål. AIK jagar sedan men det blir inte så farligt tack vare en bra försvars insats. Men det blev spännande då AIK reducerade till 3-2 efter ett misstag i egen zon. I slutet försökte AIK forcera men drog på sig en onödig utvisning med ca 1 min kvar av matchen, de försökte i allafall genom att plocka målvakten, men det straffades nästan direkt då Fredrik Stenberg punkterade matchen genom att slå in 4-2.

Laget gör en stabil insats där laget sätts i första rummet före de individuella prestationerna.
Ett extra plus dock till vår målvakt Niklas Skoglund.